De winkel voor speelgoed en modelbouw.

Deskundige helpdesk
Groot assortiment
Vanaf 100 euro gratis verzending
Bel voor vragen 0516 520 224
Online bestellingen 24/7

37423 Marklin NS Intercity Serie ELD4 "Koploper" MFX+ & Full Sound

€ 469,00

Excl. BTW: € 387,60
Voorbeeld: vierdelig elektrisch treinstel van de Nederlandse Spoorwegen (NS). Serie ELD4 "Koploper" als Intercity-treinstel ICM-4, met dienstnummer 4237. 1 motorwagen als eindwagen mBDk 2e klasse, 1 tussenwagen mB 2e klasse, 1 stuurstandrijtuig als eindwagen sBFk 2e klasse.
Model: met Digital-decoder mfx en uitgebreide geluidsfuncties. 4-delige uitvoering. Onderstel bij gemotoriseerde eindwagen uit spuitgietwerk. Geregelde hoogvermogenaandrijving met vliegwiel. 2 assen in een draaistel aangedreven. Antislipbanden. Cabines in beide eindrijtuigen met binneninrichting. Rijrichtingsafhankelijke voeding via de vooraan rijdende motorkop. Speciale kortkoppelingen met schaarblokgeleiding. Standaard ingebouwde binnenverlichting. Binneninrichting afgestemd op het wagentype. Driepuntsfrontsein en rode sluitseinen wisselen met de rijrichting en 2 rode sluitlichten evenals binnenverlichting traditioneel in bedrijf, digitaal schakelbaar. Frontlichten aan eindwagenkant 2 en 1 digitiaal gescheiden uitschakelbaar. Frontsignaal met voorbeeldgetrouwe lichtgele en rode LED's. Binnenverlichting met warmwitte LED's. Gedetaillerde uitvoering van rijwerk en opbouw. Op de eindwagens weergave van Scharfenbergkoppeling met afdekking. Voor dubbeltractie is een extra starre koppeling meegeleverd. In serietoestand uitvoering van eindwagens met gesloten overgangsdeuren. Weergave van de op één eindwagen opzij geschoven draaideuren met vouwbalg is met het meegeleverde insteekbare onderdeel mogelijk.

  Control
Unit
Sx Mobile
Station
DCC Mobile
Station 2
Central
Station
Frontsein ·   ·   · ·
Interieurverlichting ·   ·   · ·
Rijgeluid ·   ·   · ·
Tyfoon ·   ·   · ·
Directe regeling ·   ·   · ·
Piepen van remmen uit     ·   · ·
Frontsein cabine 2     ·   · ·
Stationsmededeling - NL     ·   · ·
Frontsein cabine 1     ·   · ·
Sluiten van deuren         · ·
Conducteursfluit         · ·
Stoten railvoeg         · ·
Bedrijfsgeluid         · ·


Highlights:

  • Standaard ingebouwde binnenverlichting. mfx-decoder met uitgebreide geluid- en lichtfuncties.

Eenmalige serie

Koploper. Voor de modernisering van het snelle personenvervoer hadden de Nederlandse Spoorwegen halverwege de jaren 70 nieuw materiaal nodig. In het dichtbevolkte land zijn flexibel inzetbare treinen nodig om het verkeer in de centra van concentratiegebieden te kunnen vewerken. Daarom zijn van 1977 tot 1994 in totaal 144 treinstellen van de Koploper-familie in dienst gesteld die op de stations snel en eenvoudig te ontkoppelen en te koppelen zijn. Daarbij was het ook belangrijk dat de reizigers tijdens de rit van het ene naar het andere treinstel konden gaan. Daarom werd direct de cabine een etage omhoog gebracht en werden de motorwagens voorzien van een overgang aan de kopse kant. Door deze indeling kreeg de Koploper zijn stoere en bijzondere uiterlij. De Koplopers werden gebouwd door de firma's Talbot, CEM Oerlikon en Holec. De Nederlandse Spoorwegen zette het materiaal in de series 4000 en 4200 in, die zich ondermeer onderscheiden door de afwijkende motorisering. Onlangs hebben de Koplopers weer een modernisering ondergaan, waarbij ze voorzien werden van airco's en installaties voor invaliden. De motorwagens, die maximaal 160 km/u kunnen bereiken, rijden in de klassieke kleurstelling van de NS, maar ze worden ook graag als reclameborden gebruikt zoals bijvoorbeeld voor de Olympische Spelen 2008 in Peking. De Koplopers zijn ongetwijfeld een geslaagde ontwikkeling van de technologie voor railvervoer en met hun ongewone uiterlijk zijn ze duidelijk het gezicht van het personenverkeer in Nederland.

Nu bij ons te bestellen.

De gelijkstroomuitvoering van dit model kunt u vinden in het H0-sortiment van Trix met artikelnummer 22262.

Specificatie
Merk: Märklin
Model: 37423
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Beoordeel
Note: HTML-code wordt niet vertaald!


Tags: 37423, Marklin, NS, Koploper, ELD4, Intercity, MFX+

Bekijk ook...