Deskundige helpdesk
Groot assortiment
Betalen met iDEAL
Vanaf 69 euro gratis verzending
 • 22975 Trix Diesel treinstel "Northlander" MFX Sound INSIDER 2024
  22975 Trix Diesel treinstel "Northlander" MFX Sound INSIDER 2024 22975 Trix Diesel treinstel "Northlander" MFX Sound INSIDER 2024 22975 Trix Diesel treinstel "Northlander" MFX Sound INSIDER 2024 22975 Trix Diesel treinstel "Northlander" MFX Sound INSIDER 2024 22975 Trix Diesel treinstel "Northlander" MFX Sound INSIDER 2024

22975 Trix Diesel treinstel "Northlander" MFX Sound INSIDER 2024

De Northlander - een Märklin-legende
Krokodil, Arend en Ooievaar. Modellen die onlosmakelijk met het merk Märklin verbonden zijn. En er is nog een trein die in de wereld van Märklin een zelfde status bereikt heeft: de Northlander. Het grote voorbeeld werd in 1957 als luxe TEE trein in Europa gebouwd en reed vanaf 1978 van het Canadeesche Toronto naar het hoge Noorden. In het zelfde jaar bracht Märklin een, gelimiteerde speciaal uitgave van de trein uit die later spectaculaire verzamelaars prijzen opleverde. In 1998 keerden vijf Northlander wagons terug naar Europa. Märklin ondersteunde deze opzienbarende actie en gaf de trein uiteindelijk een plaats in de galerij van meest opvallende Märklin modellen. Dit nieuwe, fijn gedetailleerde, Insider model markeert deze ongelooflijke Europees-Canadeesche geschiedenis op perfecte wijze.

Voorbeeld: Diesel treinstel "Northlander" van de Ontario Northland Railway (ONR),Canada. (Voormalig diesel treinstel RAm TEE). 4-delig stel in de kleuren hemelsblauw en geel. 1 motorwagen, 1 coupé wagon, 1 restauratierijtuig, 1 wagon met stuurstand. Dieseltrein nummer 1981. Model in de uitvoering van de jaren '80.

Model: 4-delige eenheid. Met digitale mfx+ decoder met uitgebreide geluids- en lichtfuncties. Centraal in de motorwagen ingebouwde hoogvermogens aandrijving met vliegwiel. In beide 3-assige draaistellen worden twee assen door middel van een cardan aangedreven. Antislip banden. Met standaard ingebouwde binnenverlichting in het coupé rijtuig, het restauratie rijtuig en het passagiers rijtuig. Met de rijrichting wisselend 3 punts frontsein en 2 rode sluitlichten. Frontseinen en binnenverlichting zijn analoog ingeschakeld en in het digitaal bedrijf apart te bedienen. Verlichting in de bagage afdeling van de motorwagen is digitaal apart te bedienen. De verlichting in de motor ruimte en in de machinistencabines van motorwagen en stuurstand rijtuig zijn digitaal onafhankelijk te bedienen. De classificatie verlichtingen aan beide zijden van de trein zijn digitaal schakelbaar. Verlichting middels onderhoudsvrije, warm-witte en verschillend gekleurde lichtdiodes (LED). Meeverende, meerpolig stroomvoerende, speciale koppelingen tussen de delen van het treinstel zorgen voor een doorlopende electrische verbinding in de hele trein. Automatische omschakeling met wisseling van de stroomopname tussen de sleepcontacten van motorwagen en stuurstandrijtuig. Veel los gemonteerde details. Aan beide einden een nagebootste (niet functionele) Scharfenberg koppeling. Kleinst berijdbare radius is 437,5 mm. Het rijden op radius 1 is mogelijk, alleen komt de trein dan binnen het lichtruim profiel!
Totale lengte van het dieseltreinstel over de koppelingen gemeten is ca. 113 cm.

De gelijkstroom uitvoering van dit model vindt u in het Trix H0 assortiment onder het artikelnummer 22975, uitsluitend voor leden van de Trix-Insider club.

Highlights

 • Voorbeeldgetrouwe model variant op basis van het nieuwe ontwerp van de RAm TEE.
 • Zware, metalen uitvoering.
 • Speelwereld digitale mfx+ decoder met uitgebreide geluids- en lichtfuncties.
 • Standaard ingebouwde binnenverlichting, digitaal te schakelen.
 • Standaard ingebouwde verlichting in motorruimte en machinistencabines, digitaal te bedienen.
 • Aparte classificatie verlichtingen aan beide einden van de trein digitaal te bedienen.
 • In de motorwagen ingebouwde hoogvermogens aandrijving met vliegwiel, 4 aangedreven assen.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

22975 Trix Diesel treinstel "Northlander" MFX Sound INSIDER 2024

 • Merk: Trix
 • Model: 22975
 • Beschikbaarheid: 1
 • €1.099,00

 • Excl. BTW: €908,26

Tags: 22975, Trix, Diesel, treinstel, Northlander, MFX, Sound, INSIDER, 2024