Deskundige helpdesk
Groot assortiment
Betalen met iDEAL
Vanaf 69 euro gratis verzending
  • 50113 ESU Mobile Control II inclusief Access Point voor ECoS
    50113 ESU Mobile Control II inclusief Access Point voor ECoS 50113 ESU Mobile Control II inclusief Access Point voor ECoS

50113 ESU Mobile Control II inclusief Access Point voor ECoS

Omdat smartphones met aanraakbediening de klassieke mobiele telefoon bijna volledig hebben vervangen, hebben modelspoorers en modeltreinfabrikanten zich afgevraagd hoe deze krachtige apparaten kunnen worden gebruikt om een ​​modelspoorwegsysteem te besturen. Als gevolg van deze vragen zijn er recentelijk veel apps op de markt gekomen die naar uw mobiele telefoon kunnen worden gedownload en waarmee u modeltreinen kunt besturen.

Dit concept heeft echter het nadeel dat een smartphone niet in de eerste plaats is ontworpen voor de exploitatie van de modelspoorbaan en dat door gebrek aan invoerelementen de blik van de modelspoorder altijd op het display is gericht. Uiterlijk als de batterij van de telefoon door intensieve treinoperaties opvalt en je niet meer kunt worden bereikt, worden de limieten snel duidelijk.

Daarom stelden we ons bij ESU de vraag hoe we de voordelen van smartphonetechnologie kunnen combineren met de behoeften van modelspoorweggebruikers.

We presenteren u vandaag graag de resultaten van onze beraadslagingen. Met de Mobile Control II bedien je locomotieven, magnetische items en routes draadloos per radio!

Open platform

De volledig nieuw ontwikkelde Mobile Control II is gebaseerd op Android. Er is een krachtige basis gecreëerd voor dit open, wereldwijde besturingssysteem: de 1,3 GHz ARM® Cortex® A8-microprocessor heeft toegang tot 512 MB RAM en bestuurt een TFT-kleurendisplay met hoge resolutie met een grootte van 3,2 inch. Er is 2 GB flashgeheugen beschikbaar voor het opslaan van apps en gegevens. Een capacitief touchscreen garandeert de contactloze invoer van alle data. Naast een USB-verbinding zorgt een WLAN-radio-interface voor communicatie met de buitenwereld. Dankzij de gestandaardiseerde radio-interface kan een probleemloze werking van uw modelspoorsysteem te allen tijde worden gegarandeerd. Met behulp van WLAN-repeaters kan het radiobereik indien nodig eenvoudig worden uitgebreid.

De ingebouwde, krachtige lithium-polymeerbatterij brengt u zelfs tijdens de langste gebruiksdagen gemakkelijk. Om op te laden, sluit u eenvoudig uw Mobile Control II aan op de USB-oplader van uw mobiele telefoon of een andere USB-poort.

Door het open platform kun je het aanbod aan functies op elk moment uitbreiden met behulp van extra apps uit de Google Play Store.

Ergonomie en functie gecombineerd

Wanneer u de Mobile Control II voor het eerst in uw handen houdt, merkt u meteen de uitstekende ergonomie: alle bedieningselementen zijn direct met één hand te bereiken, de belangrijkste functies zelfs 'blind': uw ogen blijven op uw systeem en uw treinen gericht.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de centrale, motorgestuurde draaiknop met eindstop. Met zijn hulp kunt u de snelheid van de locomotief gevoelig aanpassen en de rijrichting veranderen.

Raak de pictogrammen op het scherm rechtstreeks aan om van functie te wisselen. Het scherm wordt ook gebruikt om gemakkelijk van functie te wisselen - net zoals je het al van je telefoon kent. Ten slotte worden twee knoppen aan de linker- en rechterkant van het apparaat gebruikt om de rijrichting te veranderen of om de belangrijkste functies te activeren.


Interactie

De Mobile Control II is perfect gecoördineerd voor samenwerking met de ECoS digitale controlecentra: de ECoS synchroniseert alle gegevens met de draadloze handheld controller zodat u geen gegevens lokaal hoeft in te voeren. De namen, adressen en correcte symbolen worden natuurlijk ook weergegeven voor magnetische items en routes.

Locomotieven besturen

De Mobile Control II kan alle locomotieven aansturen die in de ECoS zijn gemaakt en begrijpt natuurlijk 14, 28 of 128 snelheidsstappen. Alle essentiële loceigenschappen zoals locnaam, locsymbool, functietoetsen en functietoetsen worden door de ECoS overgenomen en correct weergegeven.

Per locomotief kunnen maximaal 28 functietoetsen worden geactiveerd, die natuurlijk individueel als permanente of tijdelijke functies kunnen worden geconfigureerd.


Schakel solenoïdes

Alle op de vergrendeling van de ECoS aangebrachte solenoïdes en rijbanen kunnen worden geschakeld. Natuurlijk blijft het onderscheid tussen twee-, drie- en viertermagneetaccessoires intact en wordt het juiste symbool ook op het display weergegeven.

Veel plezier bij het spelen

Het TFT-display met hoge resolutie (480 x 800 pixels, 280 dpi) en achtergrondverlichting van de Mobile Control II informeert u altijd over de belangrijkste bedrijfsparameters. Je kunt ook zien of een locomotief bezet is door een andere speler of dat een noodstop op het systeem is geactiveerd.

Slimme verbinding

De Mobile Control II gebruikt de WLAN-standaard om te communiceren met de ECoS. U moet daarom het hoofdkantoor verbinden met een WLAN. Als je al een WLAN-router hebt (bijvoorbeeld AVM® FritzBox®, kun je de ECoS er gemakkelijk op aansluiten. De ECoS en de Mobile Control II worden automatisch gevonden.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

50113 ESU Mobile Control II inclusief Access Point voor ECoS

  • Merk: ESU
  • Model: 50113
  • Beschikbaarheid: Pre-order
  • €319,99

  • Excl. BTW: €264,45

Gerelateerde producten

53900 ESU Decoder tester

53900 ESU Decoder tester

Om het testen van de decoder zo eenvoudig mogelijk te maken is de decodertester onder andere voorzie..

€44,99 Excl. BTW: €37,18

50210 ESU ECoS 2.1 Command Station met kleurenscherm, netadapter en 6A booster

50210 ESU ECoS 2.1 Command Station met kleurenscherm, netadapter en 6A booster

50210 ESU ECoS 2.1 Command Station met kleurenscherm, netadapter en 6A booster ECoS 2.1 is de opv..

€699,99 Excl. BTW: €578,50

50012 ESU ECoSBoost 7A Booster

50012 ESU ECoSBoost 7A Booster

50012 ESU ECoSBoost 7A BoosterVersterkers (ook wel "boosters" genoemd) zijn onmisbare componenten va..

€255,00 Excl. BTW: €210,74

Tags: 50113, esu, mobile, control, II, access, point, ECoS